Koju aplikaciju koristiti za mućenje pozadine na fotografijama?

Postoji nekoliko aplikacija koje možete koristiti za zamućivanje pozadine na fotografijama, a neki od popularnih izbora uključuju:

 1. AfterFocus (Android/iOS):
  • AfterFocus je aplikacija koja vam omogućava da postignete efekat zamućene pozadine (bokeh) na vašim fotografijama. Možete precizno označiti deo fotografije koji želite zadržati u fokusu, dok se ostatak zamućuje.
 2. Snapseed (Android/iOS):
  • Snapseed, koji je razvijen od strane Google-a, pruža napredne opcije za uređivanje fotografija. Ova aplikacija ima alate za kontrolu selektivnog zamućenja, što znači da možete precizno odabrati deo slike koji želite zamućiti.
 3. Portrait Mode (nativno na nekim uređajima):
  • Mnogi moderni mobilni telefoni dolaze s ugrađenim režimom portreta (Portrait Mode) koji automatski zamućuje pozadinu kako bi istakao subjekat. Ove funkcije često koriste dvostruke kamere ili sofisticirane algoritme za prepoznavanje dubine.
 4. Blur Photo & Blur Image (Android/iOS):
  • Ove aplikacije omogućavaju jednostavno zamućivanje pozadine na fotografijama. Pružaju različite opcije zamućenja, uključujući i opcije prilagođavanja intenziteta zamućenja.
 5. TouchRetouch (Android/iOS):
  • TouchRetouch je korisna aplikacija koja vam omogućava da uklonite neželjene objekte iz fotografije. Iako nije nužno dizajnirana za zamućivanje pozadine, možete koristiti alate za uklanjanje elemenata kako biste postigli sličan efekat.

Preporučujem da eksperimentišete s nekoliko aplikacija kako biste pronašli onu koja vam najviše odgovara, s obzirom na vaše potrebe i preferencije.