apleoktech

Ako poručujete sa Aliexpress-a i do sada niste imali problema, čestitam. :) 

Ovo su moja loša iskustva sa aliexpress-om.

Ja već par godina poručujem neke sitnice od po par dolara. Do sada mi se desilo nekoliko puta da mi proizvod uopšte nije stigao, s obzirom na nabavnu vrednost nisam se ni bavio reklamacijama.

Ove godine sam počeo sa poručivanjem malo skupljih stvari, i do sada se desilo da nekoliko proizvoda (LED sijalica koja reaguje na pokret, LED sijalica koja menja boje, elektronski rasterivač štetočina, …) stignu ispravni, a onda prestanu raditi u prvih nedelju dana.

Među poslednjim stvarima bila je kamera poručena sa „ApleokTech Store“ koja je u startu stigla neispravna!

Kamera je bila dobro upakovana i nije oštećena u transportu, što znači da pre slanja niko ne proverava ispravnost proizvoda, pa Vam takav neispitan proizvod pošalju na drugi kraj planete. Ili su namerno poslali neispravan (pokvaren) proizvod znajući da ljudi nemaju vremena za zajebanciju sa reklamacijama i rigoroznim procedurama dokazivanja neispravnosti.

Kameru sam pokušao reklamirati prodavnici „ApleokTech Store“ preko Aliexpress-a.

Tu počinje problem sa dokazivanjem neispravnosti i načina na koji je došlo do toga. Niti jednog trenutka ne uzimaju u obzir da je proizvod stigao neispravan i da ste do sada poručili preko 100 proizvoda za koje niste zahtevali nikakva obeštećenja. Traže od Vas da snimate video sa koracima za idiote, gde praktično treba snimati svaki sekund, 30-45 minuta i napraviti video od par gigabajta (ukoliko imate sa čim), a zatim taj video trebate dostaviti sa njima. Nakon toga traže da dokažete kako je video autentičan, a sve sa ciljem da odustanete od reklamacije ili ne ispunite uslove za istu. ….

Sve u svemu, da bi ste dobili drugi proizvod ili svoj novac (što ne mora da se desi ukoliko oni na osnovu video snimka utvrde da niste pravilno rukovali uređajem), morate biti ozbiljno IT potkovani, sa odličnim poznavanjem Engleskog jezika i video produkcije.

Moj stav za Aliexpress: Potrošite onoliko para, koliko Vam nije žao da bacite u kantu za smeće! 😀